Projektledelse & Agile principper

Få en mere omfattende og værdiskabende projektplan med Visuelt Road Map

Med et visuelt road map får teamet overblik over milepæle og vigtige beslutninger i forbindelse med et projekt. Læs hvordan projektteamet bruger værktøjet.
Artikel

En omfattende projektplan

Det agile projektteam har fokus på tidlig prioritering af både kortsigtede og langsigtede delmål, der giver en oversigt over prioriterede opgaver – men prioriteringsprocessen definerer ikke hvordan teamet når i mål. Planlægning foregår på baggrund af prioriteringerne og giver teamet overblik og mulighed for at skabe momentum.

Med et visuelt road map får teamet overblik over milepæle og vigtige beslutninger i forbindelse med et projekt.

Visuelt Road Map – opnå en bedre forståelse for projektets status og udvikling

Visuelt Road Map er en metode til at skabe overblik over både kortsigtede og langsigtede initiativer, milepæle, vigtige events og beslutninger i projektet.

Formålet er at visualisere, hvordan udviklingen af projektet kan styrke projektets kvalitet, men også styrke forståelsen af, hvor projektet befinder sig.

Det visuelle road map kan med fordel deles med vigtige interessenter, der kan tilføje nye eller anderledes perspektiver. Som projektteam er det ikke sikkert, at man har gennemskuet alle perspektiver. Hvis det giver mening for projektet, kan det derfor være oplagt at invitere selve kunden eller andre interessenter til sparring og udvikling af det visuelle road map.

Vi har beskrevet brugen af visuelt road map som metode nedenfor, så du sammen med dit projektteam kan skabe et overordnet blik for projektets visuelle progression.

Sådan laver du et Visuelt Road Map

Step 1. Bryd projektet ned i faser og arbejdslinjer

Metoden har til formål at skabe et overordnet blik for projekts visuelle progression. Hjælp jer selv med at lave faser, som giver mening for jeres projekt. Det kan være en fordel af starte med de arbejdsopgaver, som, I allerede fod ved, er påkrævet for projektet.

Step 2. Lav en tidslinje mod projektets deadline

Det kan være kvartaler, måneder eller uger, der definerer, hvordan I som team sætter relevante tidslinjer.

Step 3. Identificer afhængigheder

Brug jeres visuelle oversigt til at identificere afhængigheder, så jeres arbejde kan imødekomme risici og eventuelle muligheder for at skabe mere værdi gennem projektet.

Step 4. Hvad er jeres leverancer og udbytte?

Gør det tydeligt, hvornår teamets levetancer og udbytte forventes leveret. Dette skaber ikke kun værdi for projektet, men det kan også være med til at øge motivationen i teamet, når I løbende fejrer milepælene.

Step 5. Glem ikke interessenterne

En vigtig del af denne metode er at skabe et visuelt overblik. Det er derfor nødvendigt at invitere vigtige interessenter med ind i maskinrummet for at kunne øge kvaliteten af det visuelle arbejde.

Step 6. Bliv ved med at opdatere jeres Road Map

Dette arbejde er en proces, hvilket betyder, at jeres Road Map højst sandsynligt vil se anderledes ud fra start til slut. Omfavn dette som en præmis i stedet for at blive frustreret over, at projektet måske ændrer form undervejs.

Nysgerrig på mere?

Vi står klar, hvis du ønsker at høre mere om vores arbejde med agil projektledelse eller blot vil høre mere om, hvordan Mannaz kan hjælpe med at implementere agile principper i din organisation.

Intern working as Junior Consultant

eda@mannaz.com
+45 2292 2805

Kurser

Agil projektledelse

Synes du artiklen er interessant?

Få mere viden indenfor projektledelse.

Andre artikler
Læs mere om projektledelse
Projektledelse & Agile principper Kære projektleder. Tillid kommer før alt andet

Du kommer ikke langt med dit projektteam, hvis ikke der er en gensidig tillid imellem jer. For mange er det en selvfølgelighed, at tillid kommer før velmenende gode råd og smarte modeller. Men selvfølgeligheder kan være farlige. For når vi står fast på vores selvfølgeligheder, kan vi glemme, hvad der var selvfølgeligt og hvorfor? Og tillid skal plejes, vedligeholdes og prioriteres. Også i projektsamarbejde.

Projektledelse & Agile principper Agil projektledelse er relevant for alle brancher

Hvis du er projektleder i en produktionstung virksomhed, men endnu ikke arbejder med de agile metoder, så er det på tide at komme i gang. Find ud af hvorfor i denne artikel.

Projektledelse & Agile principper Sådan bruger du et KANBAN-board
The potential is people