Projektledning och agilt arbetssätt

Definiera ditt projekt
...eller låt det definiera dig

När förändring är avgörande är god projektledning och ett agilt arbetssätt väsentligt. Ge din organisation möjligheten att genomföra framgångsrika projekt i linje med de strategiska målen. Vi höjer den interna proejektledningskompetensen, tränar team och rådgör med ledare om hur man skapar rätt förutsättningar.

Mannaz experter
+
Projektledning
Projektledning och agilt arbetssätt
×
Lars Østerby
Client Director
+45 4517 6000
Lars Bebe Johannessen
Client Director
Thomas Peter Rønholt
Client Director
+45 4517 6000
Oscar Gomez Svendsen
Senior Consultant
Henrik Bjerregaard Nielsen
Vice President, Projects & Programmes
+45 4517 6000
Ditte Enevoldsen
Client Director
Martin Bo Nielsen
Senior Consultant
+45 4517 6000
Daniel Ladefoged Jensen
Consultant
Peter Stensig
Senior Consultant
Lydie Lambert
Senior Consultant
Magnus Ramdén
Senior Consultant
Henrik Challis
Vice President
+46 707 12 72 07

Hur projektledning kan bidra till hållbar utveckling

Projektledningsfärdigheter i företag och offentliga verksamheter är en oerhört viktig tillgång. Vi måste erkänna den kritiska rollen som projektledning har i dagens snabbrörliga näringsliv och offentlig sektor – det gäller oavsett om slutanvändaren är en medborgare, en kund, en avdelning eller en styrelse.

Medan hållbara projekt skapar värde i organisationen, får de potentiella riskerna med att försumma interna förmågor inte förbises. Från kostnadsöverskridanden till minskad kvalitet eller utbrändhet i teamet, påverkar dåligt hanterade projekt verkligen resultatet negativt. I slutändan misslyckas organisationer konsekvent med att leverera sina åtaganden på grund av bristande projektledning och kan förlora marknadsandelar till konkurrenter.

Driv dina projekt framgångsrikt

Ge din organisation möjlighet att genomföra framgångsrika projekt i linje med de strategiska målen

Varje år hjälper vi en gemenskap av tusentals teamledare och specialister att utveckla sin verktygslåda för projektledning, vilket gör det möjligt för dem att ta steget upp och driva fram kritiska projekt som levererar affärsmål.

Att säkerställa att projekt genomförs effektivt, i tid och inom budget är avgörande för ett framgångsrikt projekt. Det handlar om att skapa en hållbar, välstrukturerad ram som gör det möjligt för dig att effektivisera processer, minska flaskhalsar och främja en kultur av kontinuerlig förbättring i projektteamet. Engagemang och motivation är nödvändiga.

I slutändan kommer den framgångsrika projektledaren att säkerställa att intressenter hålls informerade, att kvalitetsstandarder uppfylls, att kostnaderna hålls inom budget och att produkterna levereras i tid.

Är dina konkurrenter mer effektiva än du?

projektledning
Utforska
Insikter - projektledning
Projektledning Från projektledare till ledare av strategiska initiativ

Förutom att driva och genomföra rätt projekt, tillför alla organisationer värde till sina kunder genom den kunskap och kompetens som deras personal besitter. På samma sätt implementerar man företagets strategi genom urvalet av projekt som en del av den övergripande projektportföljen.

Project management & Agile practices How to succeed with your project.

The complexity of projects is increasing, and it requires better preparation, more precise communication, and support from management. That’s easier said than done. Therefore, we asked Vice President Henrik Bjerregaard Nielsen to delve into Mannaz’s Project Manager Survey and provide his insights on dos and don’ts.

Project management & Agile practices Effective project management can be measured on the bottom line

Does your company have a serious plan for project management? Is project management something the management team focuses on? Read more and learn how investing in project management can secure the future of your business.

Våra tjänster

Läs mer om hur vi kan hjälpa och inspirera dig

Projektledningsutveckling

Vi utvecklar projektledning som en central och väletablerad kärnkompetens inom organisationen.

De flesta organisationer är beroende av kompetent projektledning och skickliga projektledare. På Mannaz tror vi att detta uppnås mest effektivt genom att stärka projektledare genom utvärdering, kompetensutveckling och med ett organisatoriskt fokus. I vår utbildning använder vi välkända, effektiva och uppskattade metoder samt organisationer som IPMA, PMI och PRINCE2®.

Agil projektledning och coaching

Vi hjälper organisationer i deras strävan att bedöma agil beredskap och tillhandahåller verktyg för att säkerställa kontinuerlig utveckling.

Ny forskning visar att nära 70 % av alla nordiska organisationer (offentliga och privata) använder agila metoder. På Mannaz stödjer vi organisationer inom detta ramverk och respekterar befintliga arbetsprocesser. Vi hjälper också till med att integrera och utveckla ett agilt tankesätt.

Utveckling av en projektmodell

Vi hjälper din organisation att etablera bästa möjliga projektmodell. Ett exempel på en modell kan vara att skapa en tillgänglig översikt och rangordna projekt baserat på deras betydelse.

En projektmodell är en karta som visar projektledaren och intressenterna hur projektet ska genomföras. Detta ger möjlighet till lärande, kunskapsdelning och ett väl förberett samarbete med olika intressenter. Det hjälper också till att stödja målet att slutföra projektet inom planerad tid och budget.

Nyfiken på att veta mer?
Kontakta Martin Bo Nielsen eller Peter Stensig.

Titta på videon eller läs mer här om skräddarsydda projektmodeller.

 

Erfaren projektledare som extern konsult

Att stärka en organisation med en erfaren projektledare kan vara avgörande.

Alla organisationer löper risken att få slut på kritiska resurser. På Mannaz erbjuder vi att ta på oss projektledningsrollen för korta, medellånga eller långa perioder. På Mannaz har vi mycket erfarna projektledare inom olika områden inklusive byggnation, planering, offentliga projekt, IT, läkemedel och tillverkning. Vi är redo att erbjuda stöd när och var som helst.

Nyfiken på att veta mer?
Kontakta Lars Bebe Johannessen eller Oscar Gomez Svendsen.

interim projektleder Ekstern projektleder

Styrgruppsutbildning

Forskning visar att en effektiv och förtroendebaserad relation mellan projektledaren, styrgruppen och den allmänna ledningen är en av de viktigaste aspekterna för att säkerställa framgångsrika projekt.

Vi tillhandahåller de nödvändiga och konstruktiva verktyg och kompetenser som behövs för att bidra som medlem i en styrgrupp genom både teori och fallbaserade övningar. Tilläggsaktiviteter kan inkludera bedömningar bland projektledarna i organisationen för att granska det aktuella projektlandskapet.

Utvärdering av projektmognad

En organisations projektmognad beskriver hur effektivt den arbetar med projekt samt hur väl den lär sig av tidigare erfarenheter. När mognadsnivån är för låg kan det ofta leda till ekonomiskt slöseri och stora förseningar.

Mannaz erbjuder att undersöka projektmognaden i din organisation för att utvärdera var du bör fokusera dina insatser för att öka denna mognad. Vidare erbjuder vi ett urval av specifika fokusområden som kommer att stödja din utveckling mot en högre mognadsnivå.

Facilitering av inspirerande föredrag

Mannaz experter kan hålla presentationer för din organisation eller team som fokuserar på specifika frågor som kan fungera som drivkraft för er framgång. Mannaz konsulter har gjort omfattande insatser i privata företag och offentliga organisationer, och denna erfarenhet ligger till grund för inspirerande presentationer som skräddarsys med en direkt koppling till ert dagliga liv.

Till exempel, under utbildningsdagar eller nätverksdagar för ledning eller projektledare, kan Mannaz hålla en inspirerande presentation, med den senaste internationella forskningen på området, om aktuella ämnen som riskhantering, programhantering eller AI i projekt.

Nyfiken på att veta mer?
Kontakta Lydie Lambert för att diskutera om Mannaz kan bidra till er kommande inspirationsföreläsning.

Inspirationsoplæg

Etablering av projektakademier

Organisationer med många projektledare kan skapa en IT-baserad intern akademi som ger en översikt över anmälningsdatum för kurser och allmän information.

Genom att arbeta nära dig erbjuder vi utvecklingsresor från början till slut där dina medarbetare har en tillgänglig sammanfattning av deras pågående kompetensutveckling. Detta ger dig också möjlighet att skapa en översikt över de utbildningsinsatser som behövs för att hålla projektledare, deltagare och styrgrupper uppdaterade med den senaste kunskapen.

Utbildning för projektdeltagande

Deltagarna i projektet är ryggraden för att säkerställa att projekt slutförs i tid och att expertkunskap tillförs genom hela projektets livscykel.

Mannaz konsulter stödjer deltagarna under deras första möte med projektledning och lär dem grundläggande teori om projekt. Det finns också ett fokus på hur du som projektmedlem kan stödja projektets övergripande mål. Detta är lika relevant för specialister som är nya i arbetsprocesser.

Nyfiken på att veta mer?
Kontakta Daniel Ladefoged Jensen eller Isaac Bagayaza Kasule

Projektdeltager træning

Projektkommunikation

Fler och fler projekt stöter på problem när kommunikationsflödet är bristfälligt.

Vi fokuserar på detta spännande expertområde. Vi lägger fokus på kommunikationen av projektets framsteg, potential och svårigheter samt expertkunskap om projektledarens roll som ett mediecenter under projektets livscykel.

Medledarskap och coaching

Våra erfarna konsulter på Mannaz hjälper projektledaren att bli framgångsrik.

Vi arbetar med ett ökat fokus på kompetensutveckling samt sparring och coaching under projektets livscykel. Detta för att säkerställa att projektet slutförs framgångsrikt samtidigt som projektledaren får omfattande lärdomar. En erfaren projektcoach är ett ovärderligt stöd genom de komplexa och turbulenta faserna av ett projekt.

Citat
“... vi kan absolut inte ha projekt som aldrig levererar det de lovar.”
Professor Bent Flyvbjerg, IT University of Copenhagen

Träffa vårt team

Vårt team har en bred och gedigen bakgrund inom specifika ämnesområden, akademisk teori och mänskligt beteende.

 

Vice President
Senior Consultant
Client Director
Consultant
Senior Consultant
Senior Consultant
Senior Consultant
Program

Utforska program och utbildningar för projektledare

Project Management SAVE 23%

Mannaz Project Management Programme

A practice-oriented and realistic project management education with the possibility of an IPMA® certification.
Acquire a holistic understanding of project management and a useful toolbox of tools for planning, leading and managing your projects. Learn to motivate; explore your leadership behaviour in depth; and learn to deliver results in projects at all levels.

12 heldagar 83 332 SEK exkl. moms
Project Management

PRINCE2® Foundation

Get ready for the future of project management with PRINCE2®.
Increase the success rate of your projects by applying a method that eliminates the risk of errors and failed projects.

3 heldagar 19 695 SEK exkl. moms
Project Management

Become a Scrum Master

Become a PSM® I certified Scrum Master from Scrum.org.
A Scrum Master is the facilitator of a team that works with the agile method Scrum. In this course you get concrete tools and techniques to help you function as a Scrum Master. The course prepares you for the Scrum.org official certification "Professional Scrum Master® I (PSM® I)". You can choose whether you want to participate in the course physically or virtually depending on the selected date.

2 heldagar 18 938 SEK exkl. moms
Projektledelse

Half Double i praksis

Intensivt kursus med personlig sparring. Få hurtigere og større gevinst i dine projekter.
Nå det dobbelte på den halve tid med Half Double, projektledelse med succes. Half Double bygger på kendte metoder som Lean og Agile. Forskere fra anerkendte universiteter og over 2.000 erfarne praktikere har gennemgået den nyeste viden og de vigtigste metoder, som Lean og Agile, og identificeret det allervigtigste indenfor projektledelse. Det er Half Double.

2 heldagar 18 180 SEK exkl. moms
Project Management Inquiry?

SAFe® Agile Product Management (APM Certification)

Use Design Thinking to create valuable products in the Lean Enterprise.
On this 3-day course, you get the right mindset, skills, and tools to create successful products and solutions by using Agile techniques.

1 dag 30 303 SEK exkl. moms
Leadership Development New title

Leadership Programme

Develop your leadership skills in a safe environment with likeminded peers. This programme is for leaders at all levels in the organisation, with a minimum of 2 years´ experience of people management.
Future leadership calls for authenticity and an ability to create a developing environment for your team members. This programme will support your journey towards becoming the leader you want to be for yourself, your team, and your business.

8 heldagar 60 605 SEK exkl. moms
Project Management Inquiry?

SAFe® Lean Portfolio Management (LPM)

Aligning your strategy with execution - based on the most frequent version 6.0 of SAFe®.
This course is an interactive two-day course that includes another optional one-day “Getting Started with LPM” workshop.

1 dag 26 515 SEK exkl. moms
Project Management Inquiry?

SAFe® 6.0 Advanced Scrum Master (SASM) with certification

The course provides you with the optimal opportunity to master the role of Scrum Master and to develop your leadership skills in a SAFe® based organisation. On this course, we'll take the Scrum Master role to the next level', and finish with a certification.

2 heldagar 17 424 SEK exkl. moms

Become a part of our community


The potential is people