10. april 2024
Af Jesper Teglgaard
ESG (Environmental, Social, and Governance) er en tilgang til investering og forretningspraksis, der integrerer ikke-finansielle faktorer i vurderingen af virksomheders bæredygtighed og samfundsindvirkning. På dansk betyder ESG miljø, sociale forhold og ledelse.
Det hele relaterer sig til organisationer/virksomheder og arbejdspladser. Det er en metode til at bedømme og identificere virksomheders evne til at skabe langsigtet værdi, samtidig med at de tager hensyn til miljømæssige, sociale og styringsmæssige faktorer. Tidligere er virksomheder normalt blevet bedømme ud fra dens evne til at skabe økonomiske resultater. ESG bedømmer altså virksomheder ud fra fx dens politikker vedrørende miljøet, og hvor glade og tilfredse dens medarbejdere er.
ESG (Environmental, Social, and Governance) er en tilgang til investering og forretningspraksis, der integrerer ikke-finansielle faktorer i vurderingen af virksomheders bæredygtighed og samfundsindvirkning. Det er en metode til at evaluere og identificere virksomheders evne til at skabe langsigtet værdi, samtidig med at de tager hensyn til miljømæssige, sociale og styringsmæssige faktorer.
ESG-analyser og vurderinger kan udføres af investorer, finansielle institutioner og ratingselskaber for at vurdere en virksomheds ESG-præstation. Disse vurderinger hjælper investorer med at tage mere informerede beslutninger og investere i virksomheder, der er i overensstemmelse med deres værdier og bæredygtighedsmål. De hjælper også virksomheder med at forbedre deres bæredygtighedspraksis og imødekomme interessenters forventninger.
For investorer kan ESG-analyser hjælpe med at identificere potentielle risici og muligheder forbundet med en virksomheds bæredygtighedspræstation. Det kan også hjælpe med at opnå bedre afkast ved at investere i virksomheder, der har en positiv ESG-præstation og er mere modstandsdygtige over for fremtidige udfordringer. Investorer kan også bruge ESG-vurderinger til at udøve indflydelse og påvirke virksomheder til at forbedre deres bæredygtighedspraksis.
For virksomheder kan en stærk ESG-præstation give konkurrencefordele og styrke deres omdømme og image. Det kan hjælpe med at tiltrække investorer, talenter og kunder, der prioriterer bæredygtighed og ansvarlighed. Ved at integrere ESG-principper i deres forretningsstrategi kan virksomheder også opnå bedre risikostyring, øge innovation og opnå en mere stabil og langsigtet vækst.
ESG-tankegangen er blevet mere udbredt og betydningsfuld i finansverdenen og virksomhedspraksis. Regulatoriske organer og internationale organisationer har også fremmet ESG-tilgange som en måde at tackle globale udfordringer på, herunder klimaforandringer, social ulighed og korruption. Virksomheder, investorer og samfund som helhed erkender vigtigheden af at skabe en bæredygtig og ansvarlig fremtid, og ESG er blevet en vejledende ramme for at opnå dette mål.
Vil du vide mere om ESG eller er du blot nysgerrig på dit næste skridt, så er du velkommen til at kontakt mig:
Du er altid velkommen til at henvende dig for at få uddybet, hvilket kursus eller hvilken uddannelse der passer bedst til dine behov.
Skal jeg kontakte dig?
Besøg Kontakt os og få flere muligheder.