9 May 2022
Soldat, Kaospilot og akademiker: Mød Mannaz’ nye konsulent, Rasmus Hviid Bach, der har fokus på at hjælpe kunderne med at skabe resultater bl.a. via organisationsudvikling og procesfacilitering.
Hvad gør vi, hvis…? Hvordan vækster vi, når…? De danske virksomheder forsøger at ruste sig til fremtiden. En fremtid, hvor målstregen flytter sig konstant, og hvor nye globale, såvel som lokale, udfordringer pludselig materialiserer sig.
Hos Mannaz oplever man en massiv efterspørgsel efter hjælp til at geare sig til fremtiden og har i den forbindelse ansat en perlerække af stærke profiler til at supplere de eksisterende. En af dem er konsulent Rasmus Hviid Bach, der skal arbejde inden for ledelses- og organisationsudvikling, projekt- og forandringsledelse samt procesfacilitering. Han har allerede haft sin gang hos flere virksomheder, hvor han har sat sine mange kompetencer i spil i Mannaz-regi.
”Jeg har netop været involveret i en opgave, hvor en organisation oplevede, at kvaliteten af projekter, og dermed også resultaterne, var for svingende. Her fik vi tilpasset projektmodellen og identificeret nødvendige kompetencer, så organisationen kunne lykkes med de mål, der var vigtige for dem, samtidig med at vi forholdt os til, hvad der var realistisk at implementere i en travl hverdag,” forklarer Rasmus Hviid Bach og fortsætter, ”vi tog udgangspunkt i konkrete projekter, så vi effektivt kunne få etableret en ny, mere strømlinet tilgang til projekter.”
Hos Mannaz opererer man altid med et helhedsbillede, hvor ambitioner, kompetencer og realisme skal være forenelige størrelser.
”Jeg er optaget af, hvordan teori bruges i hverdagen, så de bedste resultater opnås. Det er derfor, vi altid tager udgangspunkt i virksomhedens virkelighed – og så træner vi. Viden i sig selv er ikke særlig brugbar. Det er først, når du kan omsætte din viden til noget konkret, at det bliver til kompetencer og resultater,” forklarer Rasmus Hviid Bach.
Rasmus beskriver sin indsats ude hos virksomhederne som samskabende.
”Vi skal hjælpe kunden til at kunne håndtere fx forandring eller projekter på den mest hensigtsmæssige måde, og det sker bedst, hvis vi gør det i fællesskab med forankring i deres hverdag, deres realiteter og deres målsætninger. Det er sådan, vi skaber robuste forandringer,” tilføjer han.
Rasmus Hviid Bach har en alsidig baggrund, hvilket gør hans faglige og personlige værktøjskasse både dyb og bred. Han har en længere baggrund i Forsvaret med udstationering som teamleder i Irak og Afghanistan. Herefter valgte han at blive Kaospilot og tog siden en akademisk overbygning på RUC. Erhvervserfaring har han fra både private, offentlige og NGO-organisationer.
”Verden er kompleks, og organisationer er forskellige – men alligevel minder tilgangen til processer, ledelse og projekter mere om hinanden, end man måske tror. Når man kigger på mit CV, spænder det umiddelbart fra det hårde til det bløde, men i forhold til at se på en problemstilling fra flere vinkler, er det faktisk ret optimalt – og det gør det nemmere for mig at finde frem til den rette tilgang.”
Rasmus Hviid Bach kan godt lide at fordybe sig i kundernes problemstillinger og potentialer.
”Jeg møder kunderne med en bred faglighed og praksisnær erfaring. Jeg har fokus på at gøre en reel forskel på de områder, der er væsentlige for kunden. De skal ikke bare på et kursus eller have noget coaching. Vi skal tænke forankring før, under og efter og understøtte de nye kompetencer, mens vi samtidig involverer medarbejdere og ledelse,” forklarer han.
Fagligt er Rasmus Hviid Bach optaget af det systemiske, anerkendende – men ikke mindst det pragmatiske aspekt. ”Jeg er ikke forelsket i en bestemt tilgang. Det er resultatet, vi opnår, der tiltrækker mig.”
Mannaz var ikke ukendt for Rasmus Hviid Bach. Han vidste, at Mannaz var et af de førende konsulenthuse, kendt for sine kompetencer inden for fx projektledelse og procesfacilitering.
”Mannaz står stærkt inden for de områder, der interesserer mig. Samtidig ønskede jeg at få nogle dygtige kollegaer, hvor der var fælles sparring og faglig udvikling,” fortæller han.
Han slutter: ”Mannaz arbejder for at ”move what matters” – og det er præcis det samme fokus, jeg selv har. Det betyder desuden noget for mig, at Mannaz er en værdibaseret organisation, hvor man gerne vil være med til at gøre verden til et lidt bedre sted. Samtidig er Mannaz en arbejdsplads, hvor jeg kan bringe mig selv og mine kompetencer i spil, og hvor der er balance mellem arbejde og privatliv. Der er plads til at være et helt menneske i Mannaz.”