Anbefalede bøger og podcast

Vi anbefaler her en række bøger og podcast, hvor du kan blive klogere på området diversitet, ligestilling og inklusion.

Bliv klogere
×

Bøger om diversitet og inklusion

Gid vi gad

I dette kuraterede udvalg af artikler deler adm. dir. i Mannaz, Marianne Egelund Siig, sin omfattende indsigt i både litteratur, politik, undersøgelser og analyser inden for ligestillings-, diversitets- og inklusionsområdet, perspektiveret af hendes personlige iagttagelser og arbejde i feltet.

Gid vi gad er skrevet med kærlighed til alle, der ønsker en dybere forståelse af udfordringerne, der opstår i forbindelse med området. Den indeholder et arsenal af argumenter og refleksioner, som let og tilgængeligt formidler de komplekse temaer.

Bogen viser, hvordan ligestilling, diversitet og inklusion er en del af løsningen, ikke problemet. Er du leder eller politiker, så er der ekstra god grund til at læse med, for bogen inspirerer med viden og indsigt, der er afgørende for fremtidens lederskab.

Læs mere om bogen på Saxo

Mangfoldighed i arbejdslivet

Mangfoldighedsledelse handler både om at sikre lige muligheder for alle, men adgang og rettighed til ressourcer er mindst lige så vigtigt. I denne bog, som vores konsulent, Lars Nellemann, er redaktør på, bliver du introduceret til MIA-modellen (mangfoldighed i arbejdslivet), som afspejler den tætte sammenhæng mellem mangfoldighed og ligebehandling.

Bogen gennemgår blandt andet lovmæssige krav til virksomheder, ressourcemæssige gevinster samt de 5 MIA-principper for mangfoldighedsledelse. Bliv introduceret til en ny rettighedsbaseret og ressourceorienteret tilgang til mangfoldighedsledelse.

Læs mere om bogen på Institut for menneskerettigheder

Biasbevidst ledelse

Biasbevidst ledelse giver dig en forståelse for, hvordan diversitet er et afgørende redskab i ledelse, der hjælper til bedre beslutningstagning. Du får indsigt i, hvordan man som leder minimerer ubevidste bias ved at invitere forskellighed ind i organisationer, så den kan udfolde sig både menneskeligt og teknologisk. Ved at holde fokus på inklusion, kan man derfor undgå de helt klassiske faldgruber, der er i beslutningsmønstre, så der kan skabes gode rammer for nytænkning.

Bogen er blandt andet skrevet af Christina Lundsgaard Ottsen, som er tidligere konsulent inden for diversitet og inklusion hos Mannaz.

Læs mere om bogen på Djøf Forlag

Effective Directors - The Right Questions to Ask (QTA)

Effective Directors er en samling af kapitler, der er skrevet af bestyrelsesmedlemmer og respekterede figurer inden for corporate governance. Bogen bliver derfor beskrevet som “uundværlig” for bestyrelsesmedlemmer og meget anvendelig for ledere, der kan bruge bogen ift., hvilke spørgsmål de sandsynligt vil og bør modtage fra bestyrelsen. Der bliver således taget fat på mange brede og vigtige emner, der strækker sig helt fra datasikkerhed til diversitet og inklusion.

I denne bog har adm. dir. i Mannaz, Marianne Egelund Siig, bidraget med tiende kapitel “Equality, Diversity & Inclusion”.

Læs mere om bogen på Routledge

Podcasts om diversitet og inklusion

Ledelse af køn

Christina Lundsgaard Ottsen deltager på fjerde episode af denne podcast, der er dedikeret til snakken om bias, privilegier og blindhed. Podcasten fokuserer på at få definitionerne på plads og udfordringen i, at selv eksperter på området kan have svært ved at erkende deres egne bias.

Lyt til podcasten på Apple Podcasts eller i Google Podcasts.

Har du trænet din biasbevidsthed i dag?

Når vi træffer beslutninger i ensartede grupper, kan vi hurtigt overse blinde vinkler. Ved at invitere forskellighed ind – for eksempel i form af alder – kan vi få flere perspektiver på bordet og træffe bedre beslutninger. Biasbevidsthed er en muskel, der skal trænes dagligt, fastslår Christina Lundsgaard Ottsen.

Lyt til podcasten på Finansforbuddets hjemmeside.

Andre bøger vi anbefaler

Bøger der får dig videre

Bøger der bruges på Mannaz kurser

Ledelse & Teamudvikling Vores selvtilfredse verdensbillede spænder ben for diversitet, ligestilling og inklusion

I anledning af Copenhagen Pride har vi samlet to markante skikkelser i form af politisk forperson hos Copenhagen Pride, Lars Henriksen, og Marianne Egelund Siig, CEO hos Mannaz, til en dialog om diversitet, ligestilling og inklusion af LGBTQIA+-personer på arbejdspladsen.

Læs artiklen
Ledelse & Teamudvikling Diversitet, ligestilling og inklusion:
En kompleks udfordring med et stort potentiale

En kulturforandring i forhold til diversitet, ligestilling og inklusion er en kompleks udfordring. Løsningen er en systemisk, kulturel og individuel tilgang. Bliv inspireret i denne artikel.

Diversitet & Inklusion Opgøret med sexisme og krænkelser på arbejdspladsen starter hos ledelsen

Ledere i danske virksomheder har måske undervurderet omfanget af sexisme- og krænkelsesproblemet, men de står nu med en unik mulighed for at ændre kulturen, hvis de påtager sig ansvaret for den nødvendige forandring.

Ledelse & Teamudvikling Hvorfor siger vi ikke fra? - perspektiver på tavshedskulturen

I artiklen får du indblik i tavshedskulturen, som hersker på mange arbejdspladser, og hvordan du kan være med til at skabe større diversitet og inklusion.

The potential is people